keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Toomion TOP100: 54.Rhapsody - Dawn of Victory

Tuottajat: Sascha Paeth, Michael Rodenberg
Nauhoitettu: 2000
Julkaistu: 28.10.2000
Levy-yhtiö: Limb Music

Suomen listan 39. Japanin 24.

SINGLET
- Holy Thunderforce

Kyllä, voi kuulostaa lapselliselta bändiltä, koska laulaa ritareista, lohikäärmeistä ja miekoista. Entä sitten? Ne ovat ihan yhtä uskottavia kuin Jumala, Saatana tai ikuinen maailmanrauha.

Tästä hiukan huvittavasta aihepiiristä huolimatta, tekee Rhapsody musiikkinsa majesteettisen mahtavasti. Sävellykset ovat ehjiä ja onnistuneita, soittajat ja laulajat todella kovia ja soundit ensiluokkaiset. Ilmestymisaikanaan tällaiset orkesterisoundit olivat vielä harvojen bändien etuoikeus. Eikä aika ole orkesterisoundia lakastumaan saanutkaan. Perinteisemmät bändisoittimet saattavat kuulostaa hiukan latteilta.

”Nightwish on valitettavasti valovuoden jäljessä sävellyksissä ja soittotaidossa.”


Levyn kansi on taideteos, kuten muillakin bändin levyillä. Jokaisella albumilla on lisäksi pitkä tarina Tolkienin hengessä. Tässä albumissa bändi oli jo saavuttanut metallimaailmassa yleisen hyväksynnän ja ihailun. Se ei kuitenkaan rutinoitunut vaan loi edelleen mitä parhainta sinfoniametallia. Sävellystyön aikana on varmasti kuunneltu leffascoreja läpi. Niin dramaattista ja eeppistä on kaikki. Nightwish on valitettavasti valovuoden jäljessä sävellyksissä ja soittotaidossa.

Tämä levy tulee kuunnella pelaten nörtin lailla jotain lauta- tai tietokonepeliä. Periaatteessa toisessa kädessä voisi olla miekka.

PARHAAT HETKET
The Bloody Rage of Titans Melkoisen mahtipontinen kappale. Väliosa on huikea.

EI LÄHDE
The Village of Dwarves Nyt on jo vähän liian hobittia.


https://www.youtube.com/playlist?list=PLudsal-afZf5phnsTPPdc7-nXC_xX2f-u

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti