perjantai 30. lokakuuta 2020

Ausculton Aivoradio 44/2020


 YYTE

Irina Björklund & Pauanne - Peace Is A Question of Will: Kappaleen sanoma vahvistuu Nobel-palkitun presidentti Martti Ahtisaaren puheosuuksilla. 

Arjen Anthony Lucassen - Pink Beatles In a Purple Zeppelin: Tätä musiikkia on tehty hyvällä mielellä. 

Teemu Ylinikka & Hillevi-Street Band - So Much To Lose:  Kemiläinen Ylinikka pitää stadionrockista a’ la Bruce. Yhtyeensä esikoisalbumi on luvassa vielä tämän vuoden puolella. Jään mielenkiinnolla odottamaan sillä jo julkaistut laulut ovat tasokkaita makupaloja. 

Rick Wakeman - Wondrous Stories: Yes-klassikko Wakemanin upeana tulkintana. 

Rory Gallagher - Follow Me: Tulipahan ladattua tuore Roryn Best of -kokoelma. Sen 30 kappaleen joukosta löytyy tämä alunperin vuonna 1979 Top Priority -albumilla julkaistu laulu, jossa erityisesti kiinittyi huomioni (kitaran soiton lisäksi) laulusaundeihin  

Nick Cave - Cosmic Dancer: Marc Bolan julkaisi kappaleensa vuoden 1971 T. Rex albumilla Electric Warrior. Nick Caven versio löytyy tänä vuonna julkaistulta  albumilta Angelheaded Hipster: The Songs of Marc Bolan and T. Rex, jolla eri artistit versioivat Marcin ja T. Rexin lauluja. Levyn tuotti Hal Willner, joka kuoli huhtikuun alussa koronavirukseen. 

Billy Joe Royal - Hush: Tämä ei ole versio vaan originaali vuodelta 1967. Laulun kirjoitti Joe South, jonka sävelkynästä on myös lähtöisin mm.  I Never Promised You a Rose Garden ja senkin levytti ensimmäisenä Billy Joe Royal. 

Stevie Nicks - Show Them The Way: Laulu, jolla on sanomansa. 

Joe Bonamassa - When One Door Opens: Kun oli teini LP:n ykkösraita oli tärkeä, koska pitkälti sen perusteella levy ostettiin.  Oulussa menin levykauppaan ja valitsin joitain levyjä koekuunteluun, luuri korvalle ja myyjä asetti neulan raidalle. Tovi kuuntelua ja päätöksen tekoon. Tuon pohjalta olisin Joen uusimman albumin ostanut silloinkin.


T

Pharrell Williams - Happy: Pharrell on melkoinen tuottaja, mutta laulukin onnistuu.

Styx - Boat on the River: Vähän Rikiä perjantaihin.

Tuomari Nurmio & Alamaailman Vasarat - Kuvernöörin tytär: Kaoottinen ja alamaailmallinen meininki. Hyvin slaavilaista rytkettä.

A Light in the Dark - Aimless: Pikkuisen White Wardin tapaista venäläistä black metallia.

Yngwie Malmsteen - Rising Force: Legenda jo siksi, että laulun hoitaa Joe Lynn Turner!

CeeLo Green feat. Ludacris - Childz Play: On ehkä Eminemiä kuunneltu, mutta silti tämän rasittavuus nousee jonkinlaiseksi hitiksi.

Kamchatka - Before Things Get Rough: Kamchatka on yksi suosikkibändejä ja jos tällaista stoner rockia vain katsottaisiin, on bändi top3:ssa heittämällä.

Jukka Eskola Soul Trio - Tiny B: Soul jazzia instrumentaalina. Sopiva viskinjuonti-tunnelma. 

King Crimson - One More Red Nightmare: Onhan tuo Fripp ollut aikaansa edellä. Tai jäljessä. Tai jossain ajan sivussa.

Amorphis - White Night: Amorphiksessa joku vähän kaihertaa, mutta menee tämä.


A

Eppu Normaali - Sadan vuoden päästäkin: Tämän levyn julkaisusta tuli eilen kuluneeksi 16 vuotta. Oli aikanaan ensimmäinen, jonka ilmiössä tuli oltua omakohtaisesti mukana. Vähän venytetty, mutta monta toimivaa raitaa sisältävä Eepo-albumi on SVP.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti