torstai 9. syyskuuta 2021

Toomion TOP200-biisit: 120. Faith No More – I Started a Joke (1995)

 


Kappale ei varmaan sellaisenaan olisi itseäni sytyttänyt. Mutta minäpä tutustuinkin siihen videon kautta. Video tuli jossain MTV:n myöhäisillassa, eikä minulla ollut edes ääniä päällä. Sitten tajusin, että tätähän laulaa Faith No More ja etsin kappaleen myöhemmin käsiini.

BeeGees on tämän julkaissut jo vuonna 1968. Se pärjäsi BeeGeesinkin katalogiin nähden ihan mukavasti. Ykkössijoja tuli ympäri maailman ja USA:ssa liikuttiin 10 sakissa. Faith No More julkaisi sen Digging the Graven sinkkujulkaisun B-puolena. Ja video siitä ilmestyi vuonna 1998.

Video on niin oleellinen osa tämän kappaleen merkitystä minulle, että sananen siitä. Kun video filmattiin, oli Faith No More hajonnut viisi kuukautta ennemmin. Siksi videolla ei (kai?) nähdä ketään bändiläisiä. On kuitenkin epäilty, että videon alussa lavalta lähtevä laulaja olisi juuri Mike Patton. Video on kliseinen, mutta jotenkin koskettava.

Pattonin laulusuoritus on pätevä, kuten se parhaimmillaan aina on. Myöskään bändi ei retostele mitään outoa vaan suorittaa laadukkaasti. Hyvä kappale, harvoin kuultu. Jos ja toivottavasti, kun kuuntelet, katso samalla video.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti