sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

TOOMIO's TOP100: 24. Magyar Posse - Kings of TimeTOOMION TOP100: 24. Magyar Posse - Kings of Time

Producer: Sami Sänpäkkilä
Recorded: 2003
Released: 1.3.2004
Label: Verdura Records

19# in Finnish chart.

Magyar Posse was during its lifetime a major export product to the world. Hardly anyone remember the band, although its three albums got top ratings from around the world. On the other hand post rock albums has never been sold so much.

The whole album oozes the atmosphere before the war, but not in a heavy way. In the same militant shades are shown on album covers. There’s a themes from Soviet Union, which can be found also in the compositions. Russian compositions often have something really great. Chord progressions and feelings are deep and intensive.

"Although I am a bit familiar with the band in history, I still do not remember none of the musician’s name."



Kings of Time is not so full of contrast or ticking as later appeared Random Avenger. It hasn’t an ear-worm like Whirlpool of Terror and Tension, but it is more balanced as a whole. Tracks are named only in numbers. It helps to forget the borders, and on the other hand individual compositions too.

A variety of synth sounds are used boldly in conjunction with traditional musical instruments. I don’t like a violin so much, but with violas the atmosphere fulfilled nice.

The music not move a far away from Badalamenti, but still the sound is recognizable. Magyar Posse in a band was exciting, because it didn’t make the music so that it targeted the musicians. All the focus goes to the whole album. And it is good. Although I am a bit familiar with the band in history, I still do not remember none of the musician’s name.

Music is an essential part of a many films or certain composers. If the Unknown Soldier filmed now (it will be filmed soon), I choose this music. This could also put in Aki Kaurismäki’s films
.
Although I never recommend it, this is best with the headphones, lights out, and this album playing. Just before going to sleep. You will see beautiful worlds.

THE BEST MOMENTS
2.
– Unforgettable melodies. captivating atmosphere.

NOT SO BRILLIANT
The whole works. No limbos.


https://www.youtube.com/watch?v=TrGLxto49RgTuottaja: Sami Sänpäkkilä
Nauhoitettu: 2003
Julkaistu: 1.3.2004
Levy-yhtiö: Verdura Records

Suomen listan 19. Valittiin Femma-gaalassa vuoden albumiksi.

Magyar Posse oli elinaikanaan merkittävä vientituote maailmalle. Juuri kukaan ei yhtyettä muista, vaikka sen kolme levyä saikin huippuarvosteluita ympäri maailmaa. Eipä post rock toisaalta ole myyntilistojen kärjessä ollutkaan.

Koko levy huokuu sotaa enteilevää tunnelmaa, mutta ei raskaalla tavalla. Samaan tapaan militanttisissa sävyissä on levyn kannet. Niillä on oletettavasti haettu tietynlaista neuvostotematiikkaa, jota voi löytää myös sävellyksissä. Mitään kansakuntaa suosimatta ja sorsimatta, on venäläisissä sävellyksissä jotain todella hienoa. Sointukulut ja tunnelmat ovat genrestä riippumatta riipiviä. Ja ajankohtaisuuttakin levyltä löytyy, jos sitä haluaa löytää.

"Vaikka olen vähän yhtyeen historiaankin tutustunut, en edelleenkään muista yhdenkään soittajan nimeä. "



Kings of Time ei ole niin jyrkkäpiirteinen tai nakuttava kuin pari vuotta myöhemmin ilmestynyt Random Avenger. Sillä ei myöskään ole Whirlpool of Terror and Tensionin in tapaista korvamatoa, mutta tasapainoisempi se kokonaisuutena on. Kappaleet on nimetty ainoastaan numeroin. Se auttaa unohtamaan rajat ja toisaalta myös yksittäiset sävellykset.

Erilaisia kosketinsoundeja käytetään rohkeasti yhdessä perinteisten soittimien kanssa. Viulusta en soittimena muuten niin perusta, mutta alttoviulu on parhaimmillaan erittäin hyvä tunnelman luoja.

Badalamentin jäljistä ei liikuta kaukana, mutta silti sointi on tunnistettava. Bändinä Magyar Posse on siinä mielessäkin jännittävä, ettei se tee musiikkiaan niin, että ihailu kohdistuisi muusikoihin. Kaikki keskittyminen menee kokonaisuuteen. Ja se on hyvä. Vaikka olen vähän yhtyeen historiaankin tutustunut, en edelleenkään muista yhdenkään soittajan nimeä.

Musiikki on olennainen osa useita elokuvia. Tai tiettyjä säveltäjiä. Jos Tuntematon Sotilas filmattaisiin nyt (kohtahan sitä filmataan), valitsisin tätä sinne musiikiksi. Tämän voisi laittaa myös Aki Kaurismäen tekeleisiin.

Vaikka en sitä keskimäärin koskaan tee, enkä edes suosittele, niin kuulokkeet päähän, valot pois ja tämä soimaan ennen nukkumaanmenoa omassa sängyssä maaten. Tulette näkemään kauniita maailmoja.

PARHAAT HETKET
2.
Mieleenjääviä melodioita. Naulitseva tunnelma.

EI LÄHDE
Kokonaisuus toimii, ei ole floppeja.


https://www.youtube.com/watch?v=TrGLxto49Rg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti