perjantai 5. heinäkuuta 2019

Ausculto - Viikon Aivoradio 27/2019

"Huomisen Ruuhet-keikan kunniaksi listaan kappaleita, jotka ovat vaikuttaneet paljon omiin tekemisiini bändin koskettimien takana.

Von Herzen Brothers - Disciple of the Sun: Tätä keikkaa mentiin sattumalta katsomaan, ja sen pohjilta pidettiin yhdet edelleen legendaarisimmista bänditreeneistä.

Anathema - Panic: Anathemaa ei oikein voi ohittaa muutenkaan, mutta tämä me soiteltiin coverina toisella keikallamme.

Opeth - Windowpane: Rauhallisempi Opeth on kuultavissa helposti nykysoitosta. Damnation oli ja on kova albumi.

Porcupine Tree - Arriving Somewhere But Not Here: Porcupine Tree on myös proge-musiikkina lähellä sitä, mitä Ruuhet soittaa. Ei siis loputonta kikkailua, vaan pyrkimys tehdä tarttuvia koukkuja.

Devin Townsend - Earth Day: Yksi niistä musiikillisista heräämisistä tapahtui tämän biisin myötä. Vastikään sitä oltiin Deviniä katsomassa ihan koko bändillä.

Pain of Salvation - Idioglossia: Ekan keikan alla soi tämä kappale. Se jännitys, tunnelma ja unelmien täyttymys. Jännitys on iän myötä karissut, mutta siistiähän se soittaminen edelleen on.

Symphony X - Communion and the Oracle: Tämän pianopätkän rakennetta olen varmaan tietoisesti tai tiedostamatta hakenut myös Ruuhien ekalla biisillä.

Dream Theater - Wait for Sleep: Muistan, kun sanoin äidilleni haluavani joskus tehdä tämän tyylisen kappaleen. On vieläkin DT:n kärkeä.

Gov't Mule - Thorazine Shuffle: Kiitos Mikolle. Tämä bändi oli sopiva tönäisy etelän rokin suuntaan, jonka kautta sain nujerrettua inhoni hammond-soundia kohtaan.

Kolmas Nainen - En oo kuullut mitään: Alavudella ollaan ja silloin Kolmatta Naista ei voi ohittaa."
T

"The Xcerts - Feels Like Falling in Love: Kappaleen nimi on vahvasti imeläkourrutettu, mutta itse kappale on reipasta kitararokkia.

Louise Hoffsten - Tease Me: Tovin tauon jälkeen uutta juurevaa musiikkia Louiselta.

Golden Earring - Future: Hollantilaisyhtye on perustettu 1961 ja viimeisin albumi julkaistiin 2012. Kokoonpanossa ovat edelleen perustajajäsenet George Kooymans ja Rinus Gerritsen - no, kun yhtye perustettiin, niin he olivat 13- / 15 vuotiaita. Tämä on vuoden 1982 albumilta Cut.

Ambrosia - Life Beyond LA (live): Tuhtia tavaraa yhtyeen vuoden 1978 Cincinatin keikalta.

Moby - James Bond Theme: Richard Hall aloitti uransa punk-yhtyeen (Varican Commandos) kitaristina, mutta sittemmin löysi elektronisemman musiikin omaksi lajikseen.

Jack Bruce & Robin Trower - Lives of Clay: Kun basson ja kitaran virtuoosit laittavat omat aineksensa samaan keittoon, niin tuloksena on aika maukas soppa."
Yyte

"Juha Hostikka & Dallape - Girlfriends Medley: Kohtalaista soitantaa. Menisi koesoittobiisistä...

Grateful Dead - Shakedown Street: Aloitin GD-projektin, tosin loppupäästä. Tämä on alkanut jäädä mieleen.

Liam Gallagher - The River: Uusi Liam. Joutuuko tässä elokuussa Helsinkiin lähtemään, ei niinkään näiden uusien vaan niiden Oasis-klassikoiden tähden.

Queen - Death on Two Legs: Viime viikonlopun korvamato, osa 1.

Whitesnake - Fool For Your Loving: viikonlopun korvamato, osa 2."
Yyte

[embed]https://open.spotify.com/playlist/7kUomsFGBC3De8V9mOT2Ve?si=-Hl1iAqZQQCDbhWeNiZiXA[/embed]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti