perjantai 27. marraskuuta 2020

Ausculton Aivoradio 48/20

 


Y

Arlo Parks - Black Dog: Ilmeisesti, jos laulun kirjoittajalle antaa teemaksi Black Dog, niin laulusta tulee onnistunut.  Tämä kappale on 19-vuotiaan lontoolaisneitokaisen itsensä kirjoittama kaunis kappale 

Fotefar & Julie Alapnes - Sjursveinvisa: Tämän kokoonpanon albumin löysin muuan vuosi sitten käydessäni Yykeänperän Ruija Cafessa. Yhtyeen musiikki pohjautuu pohjois-norjalaiseen perinnemusiikkiin. 

Genesis - Firth of Fifth: Vaikka albumi, Selling England by a Pound, on julkaistu ollessani teini niin on se musiikki edelleen tuoreen kuuloista kelpo progea. Mikähän muuten Englannin arvo onkaan tänään Brexit aikana? Ps. kuunnelkaa Hackettin kitarointia. 

Steve ’n’ Seagulls - Master of Puppets: Sinänsä jo positiivista, että orkesteri on rohjennut  ottaa versioitavakseen tämän klassisen metallihumpan muokaten siitä ihan letkeän hölkän. 

Bob Dylan, Johnny Cash with the Royal Philharmonic Orchestra - Girl from North Country: Filharmoonikkojen lisääminen on tehty tyylillä ja hyvällä maulla. Näin on vältetty laulun liiallinen imellytys. 

Nick Cave The Bad Seeds - He Wants You (Live at Alexandra Place, 2020): Mies ja piano. Idiot Prayer albumi on Nick Caven musiikkia esitettynä sunnuntaiseen aamuuni sopivalla tavalla. 

George Lynch - Habanera: Viime sunnuntaina katsoin Hannoverin Oopperan version Bizet’n Carmenista.  Yksi sen tunnetuimpia kappaleita on Habanera. 

William Ellwood - California Dreamin’: Kanadalaien Ellwood tarjoaa tuoreemman klassikon kuin Lynch niin ikään kitaralle sovitettuna.  

Peter Gabriel - Animal Nation: Kun kerran oli Genesistäkin listallani, niin laitetaan myös Peter Gabrielia soolona kolmisenkymmentä vuotta myöhemmin eli vuodelta 2002.


T

Fight the Fight – Deliverance: Tällaista uutta proge-thrash-death-rouhintaa. 

Anna Meredith – Sawbones: Uusia vastaantulleita.

Antero Mentu Landscaping Team – A Place Between The Stars: On niin omaperäinen bändin nimi, että pakko nostaa listalle.

Apocalyptica – Ashes of The Modern World: Apocalyptican uusinta on paljon kehuttu eikä suotta.

Austra – Anywayz: Myös suosituslistalta noussut tuttavuus.

Beck – Readymade: Tässä klassikko. Beck on usein jotenkin omassa kierteessään.

Behemoth – Solve: Legendaarista mörrintää.

Boards of Canada – Hey Saturday Sun: Myös klassinen äänimattobändi.

Brutus – Fire: Tässä oli reipas ote, joten nostin listalle.

The Decemberist – Once in My Life: Decemberist on tuttu, mutta harvoin tullut kuunneltua.


A

Thundercat - It Is What It Is: Tästä Aivoradioon hieman epäminua. Niin se vain mystisesti assosioituu musiikki, että tästä tulee elävästi mieleen alkukesän helle ja uusi asfaltti Suvantosillalla. Melko hyvä plätty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti