maanantai 2. marraskuuta 2020

Metallimusiikin olemus – 83. "Papparaiset" metallin äärellä

 


KING CRIMSON - THE POWER TO BELIEVE (2003)

Vuosia kului Three of a Perfect Pairista ja Robert Fripp lopetti, aloitti ja loi bändin uudelleen useampaan kertaan. Bändin jäsenistöksi oli vakiintunut laulaja-kitaristi Andrew Belew, rumpali Pat Mastelotto sekä Warr-kitaraa soittava Trey Gunn

The Power to Believe luo metallisen maailman jo kansitaiteellaan. Sieltä löytyy sotilaita ja hoitsuja sekä Sodom-tyyliin kaasunaamareita. Musiikillinen lähestymistapa on metallinen alusta asti ja varsinkin Level V mättää ihan raivokkaasti. Tällä albumilla kuuluvat myös edeltävän vuosikymmenen takaiset grunge-elementit. On sekaan lyöty myös elektronisempisien bändien vaikutteita. Omaperäistä tavaraa on. 

Albumin ilmestymisen aikaan King Crimson esiintyi Toolin kanssa. Voi miettiä, millaista se on yli 5-kymppisille lämmitellä progemetallin kärjessä liikkuvaa nuorten miesten bändiä. Toisaalta juuri Tool on King Crimsonia esikuvanaan pitänytkin. 

Tällä albumilla on sellaista uutta mystiikkaa. Uutta siksi, että bändi on perustettu jo 1960-luvun puolella ja pystyy jollain tavalla uusiutumaan vielä lähes viisikymppisenä. 

Esimerkiksi laitamme tuon Level V:n. 
Kuva: musicmirror.de

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti