maanantai 17. toukokuuta 2021

Toomion TOP200-biisit: 122. Pepe & Saimaa - Lyhyenä hetkenä (2014)

 


Olin lähdössä Sm-maastoihin vuonna 2014. Pakkailin tavaroita ja veljeni laittoi viestillä suosituksen kuunnella Pepe Willbergin uusi albumi. Olin aika varma, että kyseessä oli läppä.

Ei ollut. Pepen bongaaminen laulajaksi on hipsterinhuijaamisen ennakkotapaus. En tiedä onko Pepe haettu siksi, että voi näyttää ihmisille mitä osaa. Laulajan nimestä huolimatta. Nerokasta se on silti. Nämä Pepen kaltaiset reliikit tarvitsevat 20 vuoden unohduksen palatakseen vielä kerran hipsterikukkulan laelle. Pepen ääni on ajoittain auraavaa. Se ei tule vaivattomasti vapaalla, vaan sellaisella väännöllä. Eipä mies toki kovin nuori enää olekaan. Siitäkään huolimatta ei miehen muusikontaitoja voi kyseenalaistaa.

Matti Mikkola, entinen Tehosekoitin-mies, on tehnyt tuottajana sellaista sävellystyötä, että huhhuh! Mikkola on nimenomaan soundien hallitsija. Äänimaailma on harkittu mielettömän hyvällä maulla. Näin komeaan yhteissointiin ei pysty moni maailmanluokan tuottajakaan. Aivan hyvillä mielin voi miehen nostaa yhdeksi Suomen parhaista tuottajista.

Lyhyenä Hetkenä sisältää koskettavat sanat, sellaisen hyvän mielen lemmenlaivatunnelma, sekä aivan mahtavan soinnutuksen. Juuri tähän vuodenaikaan sopivaa musiikkia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti