keskiviikko 14. syyskuuta 2022

Toomion Top200-biisit: 35. Chris Cornell - You Know My Name (2006)

 


Kun Casino Royale oli tulossa, oli odotukset sekavat. Onnistuuko Daniel Craig? Onko elokuva mistään kotoisin? Miten musiikki? Ensimmäistä piti hetken sulatella, alkukohtaus vastasi toiseen myöntävästi. Kun kappaleen ensi iskut pärähtivät soimaan, näkyi elokuvateatterissa hyväksyvää nyökyttelyä. 

Chris Cornell kutsuttiin tekemään Bond-kappaletta, koska haluttiin ”vahva miesääni”. Cornell oli kiinnostunut, koska piti Bondeista, joskaan ei uusimmista. Bond-hahmon päivityksestä kuultuaan mies kuitenkin lähti hommaan ”uuden Barryn” eli David Arnoldin kanssa. Cornell halusi, että kappaleessa kuuluu hänen äänensä ja piti referenssinä Tom Jonesin esittämää Thunderballia. Lyriikatkin tulivat suhteellisen helposti. ”Olen elänyt 42 vuotta ja nähnyt paljon. Ei ole vaikea asennoitua Bondin tunne-elämään.”

Miksi tämä on näin korkealla? Siksi, että se on erittäin hyvä biisi. Samalla se ei turhia nöyristele esi-isilleen, muttei unohda heidän kunnioitustaan. Se myös sopii täydellisesti elokuvan taustalle. Kertakaikkisen onnistunut kappale.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti