tiistai 31. maaliskuuta 2015

Oasis - TOP21-biisit: 18 - Standby Me

Albumilta Be Here Now (1997).

Be Here Now'n lievästi pöhöttynyttä materiaalia. Tyylitajuisella ja hyvin noelmaisella kitaroinnilla käynnistyvä nätti laulu, jossa myös Liam loistaa.

Säkeistön kaksi ensimmäistä sointua ovat aika tehokkaan jyrkät (G ja H7) joihin iskevä melodia on helppo asetella. Samoin ns. pre-choruksessa, jossa astellaan aika perinteisiä latuja.

So what's the matter with you?
Sing me something new

Don't you know the cold and wind and rain don't know
They only seem to come and go away”

Kertosäe voisi olla mahtipontisempikin, mutta nyt tehokeinona on tahtilajin vaihto aina silloin tällöin 4/4:stä ¾:ään. “Stand by me / nobody knows / the way it's gonna be”.

Viimeinen säkeistö tekee juuri sen, minkä viimeinen säkeistö usein tekee: niputtaa koko jutun tyylikkäämmin kuin edeltäjänsä.

If you're leaving will you take me with you
I'm tired of talking on my phone
But there is one thing I can never give you
My heart will never be your home”

Loppuun tulee vielä yksi Oasiksen tavaramerkki eli “middle eight”. Kahdeksan tähdin välike ennen viimeistä kertosäettä, jossa kuultavat kitaralinjat kuullaan useampaan kertaan bändin tuotannossa. Noiden osien tekemisessä pojat olivat aika kovia.

Ei tämä niin raskas kuunneltava ole kuin valtaosa Be Here Now'sta. Kyseessä on jopa jonkin sortin Oasis-klassikko, mutta tällä listalla sellainenkin titteli oikeuttaa vasta tänne asti...

https://www.youtube.com/watch?v=F9b67FcyMHk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti