perjantai 7. lokakuuta 2016

Ja tapahtui tuona päivänä: Slayer - Reign in Blood 30 vuotta

slayer_reigninblood

Side A:

1. Angel of Death 4:51
2. Piece by Piece 2:02
3. Necrophobic 1:41
4. Altar of Sacrifice 2:50
5. Jesus Saves 2:55

Side B:
1. Criminally insane 2:22
2. Reborn 2:12
3. Epidemic 2:23
4. Postmortem 3:27
10. Raining Blood 4:16


Kokonaiskesto 28:59

7.10.1986 Def Jam Records sylkäisi ilmoille sittemmin thrash metallin kulmakiven Reign in Bloodin. Legendaarisella kokoonpanolla Hanneman (RIP 2013), King, Araya ja Lombardo levytetty albumi sai heti ilmestyessään suurta huomiota niin sanoitusten kuin satanistisen kansitaiteen vuoksi. Heti ensimmäinen kappale, Angel of Death, joka kertoo Josef Mengelestä ja hänen epäinhimillisistä ihmiskokeistaan Auschwitzin keskitysleirillä herättivät närää ja natsisyytöksiä. Yhtye on kuitenkin totesi yksikantaan tuomitsevansa aatteen, mutta olevansa kiinnostunut aiheesta. Hanneman inspiroitui kirjoittamaan Angel of Death-kappaleen luettuaan useita kirjoja Mengelesta kiertueen aikana. Levyn muut lyriikat kertovat mietteitä kuolemasta, uskonnonvastaisuudesta, hulluudesta ja murhista.

Ilmestyessään kriitikot ja fanit ottivat levyn nopeasti omakseen. Kerrang!-lehti kuvaili albumia "raskain metallialbumi ikinä". Levyn oli alunperin tarkoitus ilmestyä aikaisemmin, mutta kansitaiteen ja lyriikoiden takia sitä jouduttiin lykkäämään. On sanottu että Anthraxin Among the Living, Megadethin Peace Sells...But Who's Buying ja Metallican Master of Puppets olivat kolme muuta albumia, jotka muovasivat ja toimivat US thrash metallin suunnannäyttäjänä 1980-luvulla.

Levyn perintö on huima: Ilmestymisviikollaan levy nousi Billboardin sijalle #127 ja oli korkeimmillaan sijalla #94 kuudennella viikolla. Yhdysvalloissa levyä on myyty kultalevyyn oikeuttava määrä (500 000 kpl). Se on noteerattu Imagine Games Netoworkin (IGN) TOP 25 Most Influental Metal Albums sijalle 7. MTV puolestaan hehkutti alhaalle viritettyä kitarasaundia, tarttuvia riffejä, väkivaltaisia lyriikoita ja karskia kansitaidetta. Heidän mielestään juuri tämä levy on suoraan syyllinen siihen että death metalli alkoi nostaa päätään.

Knoppeja:
- Kansitaiteen on suunnitellut Larry Carroll
- Def Jamin jakelija, Columbia Records, kieltäytyi julkaisemasta albumia ristiriitaisen kansitaiteen ja lyriikoiden takia. Lopulta jakelijaksi valittiin Geffen Records, mutta kiistanalaisuuden takia sitä ei näkynyt virallisella julkaisulistalla.
- Tuottaja Rick Rubin (ensimmäinen levy bändin kanssa)
- Lombardo lopetti bändissä marraskuussa 1986, mutta hänen vaimonsa sai houkuteltua hänet takaisin 1987
- Levy oli edesmenneen Hannemanin suosikki: "Short, quick and straight to the point"
- Reign In Blood US-kiertueella olivat mukana Overkill ja Euroopan rundilla Malice. Slayer toimi myös W.A.S.P.in lämppärinä US-kiertueella 1987
- Paul Bostaphin ensisanat kuullessaan levyn olivat "Forbidden is now Fucked"
- Levy julkaistiin vinyylinä seuraavissa väreissä punainen, purppura ja vihreä. Albumi julkaistiin myös kuvavinyyliä tavallisella ja limited edition-kansitaiteella.
- Tori Amos on tehnyt vuonna 2001 coverin kappaleesta Raining Blood
- Vanhoilla CD- ja LP-versioilla P"ostmortem" loppuu kohdassa 2:44 ennen nopeaa osaa. Tämä virhe korjattiin uudelleenjulkaistulla Expanded Edition CD:llä. Tuolla julkaistiin myös kappaleet Aggressive Perfector ja Criminally Insane (remix), jotka olivat äänitetty 12-tuuman singleä varten.
- Raining Blood kappaleella on kolme erilaista outroa.
- Kaveripiirissä oli tunnuskoputus, joka oli imitoitu Raining Bloodista: muuten ovi ei auennut.

-Spinebrain-

https://open.spotify.com/album/4EKODboelaOmS0gt7hbTHN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti