perjantai 17. huhtikuuta 2020

Viikon Aivoradio 16/2020



YYTE

"Håkan Hardenberger - Both Sides Now: Kuinka trumpetti voikaan soidakaan pehmeästi. Sovitus on Roland Pöntisen käsialaa. 
Tas Cru - Shookie Shake: Tällä kertaa pilvipalvelun uutuuskattaus heitti soittolistalleni yhdysvaltalaismuusikon juurevaa soittoa. 
Jan James - I’m Always Coming Back:  Tää on musiikkia minun makuun, aitoa ja rehellistä sekä maanläheistä. Hyvin tehtyä bluesia, jossa on sielu mukana.  
Paul McCartney - Bye Bye Blackbird (albumilta Kisses On the Bottom): 1920-luvun klassikko Paulin käsittelyssä - tunnelmointia á la lounge jazz and blues vuonna 2012.  
Harry Nilsson - As Times Goes By: Äitini syntyi samana vuonna kun Herman Hupfeld sävelsi tämän Broadway sävelmän eli vuonna 1931. 1942 se päätyi elokuvaan Casablanca ja 1973 sen taltioi Harry Nilsson.  
Jukka Syrenius - The Cat With the Hat: Elonkorjuu maestro viritteli kitaransa uuteen iskun nimeään kantavan orkesterin veturina. 
Sparks - Falling in Love With Myself Again: Veljesten Russel ja Ron Maell musiikki ei ole aivan perinteiseen muottiin valettua vaikka se sisältääkin useampaa perinteistä musiikin alalajia - yhdessä ja samassa kappaleessa.  
Maarit - Suojatiellä suudellaan: Maarit ja Samin tapa tehdä musiikkia on ainutlaatuisen erinomainen. Laulu lähtee suoraan sydämestä jota tukee kuulas kitara ja tiukasti, mutta vapautuneesti yhteensoittava orkesteri. 
Greenslade - Bedside Manners Are Extra: Progea ilman kitaroita, niiden sijaan yhtyeen kokoonpanossa oli kaksi kosketinsoittajaa Davet Lawson ja Greenslade.  Albumin äänitys tapahtui liven tapaan suorana ottona."


A

"Dua Lipa - Future Nostalgia: "Menen levylinjalla. Kannen ei toinna antaa hämätä. Aika ylhäällä vuoden levylistoilla ollut tämä "Future Nostalgia"."

T

"Devin Townsend Project - Terminal: Korona-aikana Devin pyörittää monenlaista podcastia ja hässäkkää. Esimerkiksi käy omia levyjään läpi. Tätä ei vielä ole käyty, mutta kannattaa silti kuunnella. 
Jaga Jazzist - Soumi Finland: Hämärämäistä jazzia Norjasta. Hieno kappaleen nimi. 
Muuan mies - Hokusai: Tämä kuulostaa Kauko Röyhkältä, vaikkei sitä olekaan. Hokusai oli muuten aikanaan melkoinen mualari. 
Dio - All The Fools Sailed Away: Diohan toimii aina.  
Fribytterdromme - De Elysianske Mysterier: Tässä korvat liimasi kaiuttimiin laulusoundi ja pinkfloydmainen äänimaailma. Hyvä oli. 
Joku Iiris - Joensuu: Toisaalta tämä on surkuhupaisaa, mutta joensuulaistuneelle tämä kyllä maistuu. Laulajalla on myös persoonallinen ääni, joka varmaan myöhemmin saavuttaa jotain isompaakin. 
Oranssi Pazuzu - Kuulen ääniä maan alta: Tänään ilmestyi levy. Ei mennä ilon tai hyvän olon kautta, mutta vahvasti mennään siitä huolimatta. 
Blind Melon - No Rain: Tämä soi minulla ajoittain. En tiedä miksi. 
ZZ Top - I Got the Six: Kuuntelin pitkästä aikaa Eliminatorin. Oikeastaan siksi, että saimme taloon sähkörummut. ZZ Topia helpompaa soiteltavaa nyt ei paljon olekaan. 
Verneri Pohjola - Monograph: Tyylikästä jazzia. Ehdottoman cool."




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti