perjantai 18. syyskuuta 2020

Ausculton Aivoradio 38/2020

 


T

Blind Guardian - And Then There Was Silence: Blind Guardian on minulle tärkeä bändi, myös tämä hivenen tuoreempi materiaali toimii.

Demons & Wizards - Fiddler on the Green: Blind Guardianin Hansi laulelee tässä. Komeata metalliballadia.

Native Construct - Chromatic Aberration: Tässä kappale, jossa tapahtuu paljon. Liikaakin?

Juice Leskinen Grand Slam - Myrkytyksen oireet: Tässä taas tapahtuu juuri tarvittava.

Paradise Lost - It's Too Late: Viime vuosituhannen lopun ääniraita. Oikein mainiota tavaraa bändiltä, jolta on totuttu raskaampaan ulosantiin.

Ihsahn - Manhattan Skyline: Leprous-solisti Solberg pääsee ääneen.

Metallica - Dyers Eve: Minusta edelleen Metallican TOP3-biisejä.

J. Karjalainen Electric Sauna - Tulit, menit ja mennyt oot: Valtatie-levyn parasta antia.

False Leaders - G.F.N.F.: Bändimme rumpalin toisen orkesterin materiaalia. SYL-meininki.

Pyramid Theorem - Beyond the Exosphere: Hyvällä tavalla vanhaa progemetallia, vaikka onkin uusi albumi.


A

Dire Straits - Brothers in Arms: Tämä hiipi jälleen mieleen kun syksy saapuu ja illat hämärtyy. So Far Awaysta nimibiisiin on omanlaisensa matka. Menee myös sekoituksena Aivoradion seassa. Tämä oli muuten Suomenkin albumilistan kärjessä viisi viikkoa vuonna '85.


YYTE

Sanningslandet - Du och jag: Duo Jenny Eriksson (Haaparanta) ja Sami Bergman (Pello), Sanningslandet, luo melodista musiikkia yli länsirajan. Tukenaan heillä on tuottajanaan Edu Kettunen. 

Jope Ruonansuu - Muonioon: On se aika vuodesta, kun siirryn toviksi Muonioon nauttimaan maailman puhtaimmasta luonnosta, jota se tutkitusti hallitsee. Jopen laulu peilaa myös omia tuntojani. 

Jordan Rakei - Wind Parade: Pehmeästi soljuvaa melodista lounge jazzia minun makuuni. willie

Tom Petty - Confusion Wheel:  Vuonna 1994 kirjoitettu ennen julkaisematon laulu julkaistaan nyt esimakuna lokakuussa tulevalta Wildflowers & All the Rest -albumilta.  

Al Basile - Don’t Toy With Me: Helpon kuuloista bluesia. Ja kun perusasiat on kunnossa eli soitossa on tunnetta ja laulu on kappaleen tulkki, niin tätä se vaan on. Pakko on myös mainita Alia tukeva trio eli Bruce Bears piano ja urut, Brad Hallen basso sekä Mark Teixeira rummut. 

Roger Eno & Kate St. John - We Stay Still: Hyvänä vuonna 1957 syntynyt Kate St. John on suorittanut musiikin tutkinnon Lontoon City yliopistosta soittimenaan oboe. Hän on säveltäjä, sovittaja, tuottaja ja muusikko, jonka arsenaalista löytyvät oboen lisäksi mm. Englannitorvi, harmonikka, saksofoni ja piano. Hän on yhteistyötä mm. Van Morrisonin, Marianne Faihtfullin ja Morriseyn kanssa.  1992 hän teki yhdessä Roger Enon kanssa albumin the Familiar, jolta tämäkin kappale löytyy. 

Willie Nelson - Help Me Make it Through the Night: Laitetaanpas hieman samenttia tähänkin viikonloppuun. Sillä sitähän Willien ääni laulaessaan on.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti