maanantai 27. joulukuuta 2021

Toomion TOP200-biisit: 93. Dream Theater - Space-Dye Vest (1994)

 


Awake on tosiaan ensimmäinen proge-levy, jonka olen omistanut. Sen jälkeen tarkoituksellisen haastavasta musiikista on jotenkin tullut omaa kuunteluani paljon määrittävä tekijä. Nyttemmin olen siltä puolelta päässyt osittain takaisin normimaailmaan, vaikka se meinaa välillä vetääkin takaisin.

Awakella on vielä Kevin Moore koskettimissa ja se tarkoittaa yhtä kuin kiinnostavaa kosketinpuolta.  Sellaisella hyvällä ysäritavalla. Moore on työstänyt myös Space-Dye Vestin.

Kappale sai inspiraation, kun Moore katseli basisti John Myungin tyttökaverin vaatekatalogia, jossa tytöllä oli päällään space dye vest eli liivi, jossa kangas on limittäin niin, että se antaa vaikutelman monista väreistä. Ei siis käytännössä mitään tekemistä avaruuden kanssa. Moore on kertonut kokevansa rakastumisen tunteen tuohon kuvan tyttöön ja kirjoittaneensa kappaleen siitä.

Ihme kyllä James LaBrien ääni riittää tällä kertaa tunnelman ylläpitoon, eikä häiritse kappaletta. Muukin soitto on taattua Dream Theateria ja toistaa Awake-levyllä muuallakin kuultuja teemoja.

Tämä on sellainen kevättalven kappale. Kun tiet ovat kurassa päivällä, mutta illat vetää vielä pakkasen puolelle. On valoisaa ja raikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti