torstai 25. elokuuta 2022

Toomion TOP200-biisit: 37. Porcupine Tree - Arriving Somewhere But Not Here (2005)

 


Muistan, että veljeni jossain vaiheessa oli saanut pari mp3:sta Porcupine Treetä. Tämä tapahtui joskus In Absentian aikoihin. Kappaleista toinen oli muistaakseni Collapse The Light Into Earth. Bändin nimi oli se ensimmäinen hieno juttu. Kappaleet olivat hyviä, mutta silloiseen makuun turhan rauhallisia.

In Absentian jälkeen oli bändin pojat aika myytyä miestä PT:lle. Hittilevyn jälkeen tuli Deadwing. Se ei kaikilta osin kolahtanut niin kovaa, vaikka mainio olikin. Esimerkiksi Lazarus ei lähde vieläkään yhtään. Tästä ASBNH:sta tuli sitten monen kuuntelun jälkeen melkoinen yöautoilumusiikin merkkipaalu.

Kun biisi alkaa niin kuin tämä alkaa, on selvää, että lopputulos ei voi olla huono. Olen aina pitänyt kasvavista kappaleista. Wilsonin hittikorva on oman genrensä kärkeä. Itse en tätä ihan täydellisenä kappaleena kuitenkaan pidä. Se on siihen tarkoitukseen hitusen turhan pitkä. En myöskään ihaile Wilsonin kitarasoolottelua. Se on muuten niin pehmeään soundiin vähän liian riipivää. Kynnet ja liitutaulu, you know.

Porcupine Tree on tuotannollisesti siloista. Se on musiikkia soittajille, mutta proge-musiikkina lähellä sitä, mitä oma bändini yrittää olla. Ei loputonta kikkailua, vaan pyrkimys tehdä tarttuvia koukkuja.

Autoiluun ja loppukesän iltoihin. Kun tiedostaa sen, että vauhtia on vähän liikaa ja joka toisen männyn takana vaanii hirvi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti