lauantai 30. toukokuuta 2015

Toomion TOP100: 67. Omnium Gatherum - New World Shadows

Tuottaja: Markus Vanhala, Teemu Aalto, Dan Swanö
Nauhoitettu: 2010
Julkaistu: 4.2.2011
Levy-yhtiö: Lifeforce Records

Suomen listan 5.

Melodinen death metal oli kokenut inflaation, eikä uusiin bändeihin tullut tutustuttua. Jostain syystä tartuin Omnium Gatherumiin vasta viime vuonna.

Suomalaisissa dödö-bändeissä on kaikissa jotain hyvin samankaltaista. En tiedä mitä, mutta jotain tylsistyttävää. Omnium Gatherum pystyy tämän kuitenkin välttämään. Se lisäilee rohkeasti pitkiä ja hitaita kitaraliidejä muuten raskaasti jurskuttavaan taustameluun.

"Melankoliaa ja virrenveisuuta on riittävästi koko Euroopan tarpeisiin."

Tottahan tässäkin bändissä kuuluu In Flamesin ja Soilworkin perintö. Kyllä tästä silti tunnistaa, että ollaan Suomesta. Melankoliaa ja virrenveisuuta on riittävästi koko Euroopan tarpeisiin.

Laulaja Jukka Pelkosen soundi vaatii totuttelua, se kun ei ole kovinkaan värikäs. Ajan kuluessa siitäkin alkaa löytyä nyansseja. Levyn alkupuolisko on tiukkaa tykitystä, loppuosasta löytyy enemmän tunnelmanluontia. Kaiken kaikkiaan tunnelmaltaan levy on kansitaiteensa kaltaista. Jotain kaunista ja rosoista.

PARHAAT HETKET
Everfields Melodia on kyllä kopsattu Type O Negativelta, mutta hyvät on soundit muuten.
An infinite Mind - Poets of the fallin ja In Flamesin Jester Script Transfiguredin sekoitus huonoimmillaan, mutta parhaimmillaan kaunis, hauras ja maalaileva tunnelmametallisävellys.

EI LÄHDE
The Distance Sävellyksellisesti ainut notkahdus levyllä.

https://open.spotify.com/album/0fJ0NGaPLRXNqhGP6E8kTl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti