tiistai 30. kesäkuuta 2020

Toomion TOP200-biisit: 147. Evergrey - Blackened Dawn (1998)


Tämähän löytyi legenraadiselta Progen Heartilta. Kerrottakoon tässä, että Progen Heart oli ensimmäinen itse poltettu cd, joka sisälsi netistä imuroituja, sekalaisia proge-viisuja pirun huonolaatuisina. Tällä biisillä tuo kyseinen kokoelma alkoi. Sanoisin, että kyseessä on jopa ensimmäinen ladattu mp3 minun historiassa. Varmaan on. Tai itse asiassa taisi olla wma-tiedosto.

Evergrey ja Blackened Dawn oli jotain täysin erilaista mihin olimme tottuneet. Tummaa, rouhealla äänellä laulettua, ruotsalaista proge-metallia. Biisi löytyy Dark Discovery -levyltä, joka on kova sekin. 

Tom S. Englund on minun mitta-asteikolla kärkipään metallilaulajia. Enpä tiedä, vaikka joskus tekisi jonkun top-listan laulajista. Jos teen, niin melko ylhäällä mies on. Sen lisäksi, että Tomppa on kova laulumies, on hän kuulemma myös helvetin mukava jätkä. Näiden ominaisuuksien kyljessä onnistuu tuo säveltäminenkin. 

Blackened Dawnilla on tumma tunnelma. Kuten kuuluukin. Siinähän Evergrey on aina onnistunut. Tunnelmien luonnissa. Edelleen mahtava jytyytys.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti